תפיסת האזוריות בתהליכי השיתוף של המנהלת לפיתוח מפרץ חיפה

נכתב על ידי: שירה איתן

בשנת 2022 אישרה הממשלה את החלטה 1231, המתווה את האסטרטגיה לפיתוח ולקידום אזור מפרץ חיפה.  המפרץ, כולל אזורים כלכליים-חברתיים ורשויות שונות בעלי אופי כלכלי, דתי, חברתי שונה וכולם מרכיבים ביחד את הכלכלה המקומית וחלק מהכלכלה הלאומית. יישום התכנית מתמקד בפיתוח מטרופולין משגשג המשלב מגורים, תעסוקה, תעשייה נקייה ושטחים ירוקים, שישפר את איכות החיים של תושבי המפרץ, באמצעות פרויקטים כלכליים משמעותיים שישנו את המגמות הדמוגרפיות והכלכליות-חברתיות הקיימות כיום במפרץ.

מפרץ חיפה

המנהלת לפיתוח מפרץ חיפה הוקמה במשרד ראש הממשלה בקיץ 2022. המנהלת היא גוף שיוצר אינטגרציה בין כל הגופים המבצעים של התכנית ומדווחת לוועדת ההיגוי מדי רבעון על התקדמות יישום ההחלטה, על חסמים ביישומה ועל פעולות שבוצעו להסרתם. המנהלת רואה את שיתוף בעלי העניין והציבור הרחב כחלק חיוני ואינטגרלי מעבודתה. עבודתה מבוססת על עקרונות המדגישים את העבודה בשותפות, היוועצות, הקשבה הדדית ובשקיפות עם משרדי הממשלה ועם כלל שותפי הפרויקט ונגזרותיו בתוך כך עם נציגי המגזר האזרחי והעסקי. 

התכנית האסטרטגית לפינוי המפרץ ופיתוחו, היא ביטוי יישומי למדיניות אזורית חדשה שמתמקדת בצמיחה מכלילה, העלאת רמת החיים ומעורבות אזרחית באמצעות תהליכי השיתוף. היא מהווה גוף מרכזי בעל תפיסה כוללנית, אזורית, מקצועית המתייחסת למימדים של תעסוקה, תחבורה, בריאות, פנאי ודיור ועוד ומתפקדת כגוף חדש בהיררכיה המרחבית המשפיע על האזור. בשנים האחרונות, עוברות מדינות האיחוד האירופי, בריטניה, ארה"ב ואחרות לגישה אזורית חדשה המבוססת על מדידת רמת איכות החיים באזורים שונים ועידוד מעורבות אזרחית פעילה. תהליכי השיתוף מגבירים את המעורבות האזרחית בפיתוח הכלכלי האזורי. שני רעיונות מרכזיים עומדים בבסיס הגישה:

  1. פיתוח אזורים בעלי יכולת קיום כלכלית – התכנית מבוססת על פיתוח כלכלה מקומית תחרותית בהתבסס על הידע והנכסים המקומיים. הנתיב הקריטי לפיתוח המפרץ הוא פינוי התעשייה הפטרוכימית. למעשה יש פה תהליך של המרה של המשאבים- הידע והנכסים. התהליך כולל שלושה ערוצי פעולה: מציאת תחליפים לתוצרי הנפט המיוצרים במפעלים הפטרוכימיים, מהלכים להקטנת השימוש בחומרים אלו, העברה של חלק מהתעשיות למקומות אחרים בארץ ויצירת תשתית ליבוא שלהם ואיחסונם מחוץ לאזור המפרץ.
  2. מדיניות מבוססת מקום, הכוללת תכנון אזורי המבוסס על נכסי האזור במטרה להשיא תועלות בטווח הארוך (תמ"א 75),  שימוש באמצעים שונים המותאמים לצרכי האזור כגון: יצירת פרויקטים לעידוד חדשנות ושיתופי פעולה בין מגזריים (כגון: כנס בינמגזרי שנתי) ותכנון אשר משתף את השלטון המקומי והאזורי על מנת לתת ביטוי וקול לצרכי הציבור. (המנהלת נמצאת בקשר ישיר עם כל ראשי הרשויות, שחלקן גם מהוות גורם מבצע של חלק מסעיפי התכנית).

תהליכי השיתוף של המנהלת מאפשרים לה לחזק שיח וגיבוש מערכת אזורית על ידי חמש פעולות מרכזיות:

  1. עידוד יחסי גומלין בין השחקנים השונים באזור באמצעות כלים ותמריצים שונים, למשל בעזרת הפורומים של החברה האזרחית והמגזר העסקי, מפגשים עם בעלי תפקידים, מקדמי תעסוקה ואקדמיה.   
  2. הסרת חסמים וצמצום תהליכים בירוקרטיים לביצוע שיתופי פעולה בעזרת מפגשים עם בעלי עניין המסייעים לזהות חסמים והזדמנויות לפעולה ולקידום התכנית.
  3. להביא לידי ביטוי צרכים אזוריים בשיטת התקצוב ואישור של כ 620 מליון ₪ לקידום התכנית וצפויה השקעה של עוד כשני מליארד ש"ח. 
  4. תיאום ותכלול העבודה הבין משרדית- כל גוף מבצע מדווח למנהלת על סטטוס המשימות והמנהלת הפיצה דו"ח פעולות שבוצעו במהלך 2023  ע"י המשרדים ומקיימת כנסים של נציגויות המשרדים.
  5. מיסוד שיח עם ושיתופי פעולה עם הארגונים האזוריים הקיימים כגון: אשכול רשויות המפרץ ואיגוד ערים חיפה לאיכות הסביבה ושימוש בפלטפורמות קיימום שלהם לחיזוק פעולות היישום של התכנית כמו גם חיזוק מעמדם באזור.

אתגר השיתוף מתגבר כשמדובר בתהליך שיתוף על אזורי ולא ברשות. הוא מחייב את ייצוג כלל התושבים ולא רק של תושבי הרשות וצרכיהם בתהליכים אזוריים. הרכב פורומי ההיוועצות, המורכב מנציגויות של עסקים וחברה אזרחית כגון: ועדי שכונות, הערוץ הפומבי האנטראקטיבי והמפגשים עם השטח מגדילים את היכולת לזהות ולהשמיע את הקולות השונים של תושבי האזור וליישם פיתוח ראוי אזורי. 

מחברים אותך להצלחה